5 savjeta kako kupovati na sezonskom sniženju

Kako najbolje iskoristiti sezonska sniženja

Sezonska sniženja su počela! Za neke to znači podizanje adrenalina na najjače i start potrage za pravim shopping ulovima. A što je s ostalima?

Ne volite li hrpu odjeće na jednom mjestu? Bezbroj mogućnosti  vas zbunjuje pa ne vidite  svoju modnu kombinaciju? Stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko zbog toga donosi praktična modna rješenja za savršen shopping. U hladovini Z Centra pronašla je odlične komade koji su na popustu i do 50%, a ono što dodatno oduševljava je činjenica da su u ovoj shopping meki brendovi koji se međusobno lako kombiniraju. Na jednom mjestu tako kupite haljinu, u susjednoj trgovini cipele, u poslovnici pokraj poklon za prijateljicu…

Slijedite ovih pet najvažnijih savjeta stilistice Alme za brz i jednostavan shopping:

  1. ORGANIZACIJA VREMENA JE KLJUČNA

Za kupovinu na sniženju trebate imati vremena, ali i biti opušteni. Upravo zato odredite vrijeme koje ćete provesti u trgovinama i na miru istražite  ponudu. Ukoliko ste koncentrirani samo na shopping pronaći ćete baš ono što vam je potrebno. Kako se organizirati? Kako biste vladali svojim vremenom, prije ulaska u shopping centar navijte alarm koji će vas podsjetiti da je vrijeme isteklo. Primjerice, uzmete li sat vremena za shopping, neka alarm zvoni pet minuta ranije.

  1. NE MORATE SVE ISPROBATI

Postoji puno načina kako na brzinu možete vidjeti je li odjeća prikladna za vas. Evo i nekoliko primjera – širinu traperica testirajte na podlaktici ili oko vrata, dužinu nogavica -prislanjanjem na cijelu dužinu jedne ruke sve do početka prstiju na dlanu. Kako ćete znati koja je prava dužina haljine? Vješalicu s haljinom prislonite na tijelo tako da vam najdonji dio vješalice dodiruje najviši dio ramena. Kad je o suknjama riječ, krajeve vješalica prislonite na bokove. Na taj ćete način znati pravu dužinu svakog odjevnog predmeta. Isto tako, prilikom odlaska u shopping pazite na odjeću koju imate na sebi. Nosite jednostavnu kombinaciju koja omogućava lagano i brzo presvlačenje, a suvišne modne detalje poput sata ili nakita ostavite u automobilu ili ormarićima za pohranu.

  1. MUDRO RJEŠENJE ZA DAROVE

Na sezonskim sniženjima možete kupiti odjeću za sebe ali i cijelu obitelj i za ostale modne sezone. Koncentrirajte se tako na selekciju odjeće koja bi odgovarala vašim željama. U ljetnom periodu možete puno povoljnije kupiti sve potrebno za povratak u školu i dolazak hladnijeg vremena poput balonera, laganog kaputa, zimske torbe i sl. U prvom krugu sniženja popusti su od 30% do50%, dok u drugom čak i 70% sniženi. Pitate li se treba li kupovati onda sada ili… ? U ovom trenutku većina artikala može se kupiti u pola cijene na raspolaganju je velik izbor odjeće i obuće. Zadnji krug sezonskog sniženja i cijene umanjene otprilike 70%  tu je samo za prave shopping  ‘profesionalce’ koji u probranim hrpama uvijek uspiju pronaći nešto za sebe jer izbor više nije toliko velik – što se naročito tiče raspona konfekcijskih brojeva na raspolaganja! Imamo i dodatni savjet: sve što kupite sada, a nositi ćete u idućim sezonama, ostavite na vješalicama na vidljivom mjestu u ormaru kako bi bili podsjetnik da ste kupile kvalitetne i povoljne komade kad je trebalo!

  1. UNAPRIJED ODREDITE BUDŽET

Važan je plan kupovine! O tome razmislite kad krenete u kupovinu tijekom sezonskih sniženja. Sad možete kupiti ono što vam se sviđalo prije sniženja, a bilo vam je preskupo. Naravno, možete posjetiti poslovnice s artiklima na sniženu i  funkcionirati po principu: ako pronađem nešto što mi treba ili mi se sviđa kupit ću to i ne žaliti kasnije.Za bilo koju od navedenih situacija prilagodite budžet i ono što odredite je vaš limit. Nikad ne prelazite planiranu potrošnju.

  1. FOTOGRAFIJOM DO POTVRDE

Niste sigurni je li kombinacija koju ste odjenuli odgovarajuća za vas? Fotografirajte se u zrcalu i pogledajte sliku. Većina nas smo vizualni tipovi pa ćete, pogledom na snimljenu fotografiju, dobiti i odgovor na svoje pitanje. Možete fotografiju poslati svojim najbližima (naravno ako imate dovoljno vremena) i na taj način dobiti dodatno mišljenje. No, ne brinite: povrat neodgovarajućih artikala danas je jednostavniji nego ikada prije. Jedino što je potrebno je sačuvati račun i ne oštetiti originalnu ambalažu te paziti na napomene trgovca.

Osim ovih pet savjeta za savršen shopping jednako tako važno je da se dobro osjećate pa ne zaboravite unositi dovoljno tekućine, gricnuti neki slani ili slatki snack, a imate li vremena napravite pauzu za kavu.

Video pogledajte na   linku. 

 

 

 

 

Popusti i novosti

DOBRO DOŠLI U Z CENTAR

Druženje i zabava na jednom mjestu